The real Birkin Bag

The real Birkin Bag

How to Style a Basket Bag by Anja Stang  from The Green House  : «The real Birkin Bag»

The real Birkin Bag

by Anja Stang from anjastang.no

Jeg er et ekte syttitallsbarn, og Jane Birkin har vært mitt store stilikon siden forever. Derfor ble jeg rimelig glad da jeg fikk tak i hennes ultimate stilsignatur, attpåtil bærekraftig produsert.

Du trodde kanskje den tidløse og tilsvarende svindyre Hermès-vesken oppkalt etter seksti- og syttitallets ultimate cool cat var hennes opprinnelige veskevalg? Neida, det var en stråkurv ganske så lik den på bildet, som hang over armen hennes året rundt. Sommer som vinter, med eller uten baby på armen. Se bare:

Basket case

Denne er definitivt meg, og jeg er tydeligvis ikke helt alene om å føle det slik. Det er til og med noen som har gjort businessidé av å kalle firmaet sitt Le Birkin Basket, og kun lage den ene typen kurv i assorterte størrelser. Hjertet mitt stoppet et sekund da jeg først så den – du gjettet det– på Instragram.

Samtidig blir jeg alltid litt trassig når «alle» plutselig skal ha ett og samme produkt. På samme måte som jeg uhyre sjelden leser bøker «alle» leser.

Jeg er klar over at jeg kaster småstein i glasshus her, for jeg har selv skrevet et utall slike saker gjennom årene i motebransjen. Som alle andre blir jeg påvirket av tidsånden. Men jeg har også levd lenge nok til å vite at det som varer, er de tingene som «har mitt navn på seg». Uavhengig av flyktige trender.

La Petite Sardine

Så jeg begynte å lete, og gikk rett til et av mine favorittsteder. Etsy er sprekkeferdig av småskalaprodusenter, og du finner alt fra marokkanske sengetepper i økologisk ull til de fantastiske, etiske øredobbene til CrystalTania.

Det var også på Etsy jeg kom over La Petite Sardine, et bittelite firma som spesialiserer seg på stråvesker og flettekurver. Selv om veskene er flettet av lokale håndverkere i Portugal, har produkter i strå og kurv oftest en svært tilgjengelig pris. «Min» var så visst intet unntak, og den er like fin uten silkeskjerfet jeg spontant knyttet på da vi tok disse bildene.

Fun-facts om Birkin Bag

Så hva skjedde egentlig med Jane Birkins trofaste kurv? Faktisk var det hennes daværende ektemann, Jacques Doillon (faren til Lou), som med vilje rygget over den i 1981!

To dager senere satt hun på et fly ved siden av Hermès’-sjef Jean-Louis Dumas, da alle tingene falt ut av vesken hun hadde med seg istedenfor kurven (R.I.P.). Dumas’ kommentar om at hun trengte en veske med lommer, førte til at Jane skisset et utkast til en veske på en spypose. Så glamorøst gikk det altså til da Birkin Bag ble født, hehe.

Som en sann dyrevenn (et stilikon av mitt hjerte!), reagerte hun på rapporter om behandlingen av krokodillene motehuset aler opp og vurderte å trekke navnet sitt. En etterforskning førte til at saken løste seg, men én ting er uansett sikkert:

Ingen dyreliv går tapt i produksjonen av en kurvveske.

Read Anja Stang Full Article | Shop Our MARIA LISBOA BASKET!

Comments

Leave your comment

* Required field

Captcha